Štvrtok, 27. november, 2014
Banner

Vyhľadávanie

BRAVČOVÁ PANENKA PRIVILEGE

BRAVČOVÁ PANENKA PRIVILEGE













Get Adobe Flash player





BRAVČOVÁ PANENKA PRIVILEGE

/pripravil: Miro Mangera, reštaurácia Privilege/
www.privilege.sk


Suroviny:
 
Bravčová panenka
Cesnak, tymián, rozmarín
Steakové korenie
Olivový olej
Sušené slivky namočené v rume
Anglická slanina
Zemiaky, pór
Maslo, olej
Brandy, červené víno
Kryštálový cukor
Zmes mletého korenia

Postup:

Mäso:

Do panenky urobíme po celej dĺžke otvor, do ktorého natlačíme sušené slivky marinované v rume. Takto naplnenú panenku potrieme olejom s roztlačeným cesnakom, rozmarínom, tymiánom a steakovým korením a necháme stáť minimálne cez noc. Takto namarinovanú panenku obalíme anglickou slaninou, prudko opražíme zo všetkých strán 1-2minúty, zabalíme do alobalu a dáme do rúry na cca. 20 minút na 180 stupňov.

Omáčka:

Cukor necháme skaramelizovať s vodou na riedky karamel. Pridáme sušené slivky namočené v rume /aj s rumom/. Prehrejeme, pridáme červené víno,
brandy a poflambujeme. Pridáme ešte trochu vína a varíme na miernom ohni, kým omáčka nezhustne.





Parížske zemiaky:

Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kocky. Do panvice dáme slaninku, chvíľu ju orestujeme, pridáme zemiaky, spolu prehrejeme a prikoreníme zmesou mletého korenia. Na záver pridáme nasekaný pór, maslo na zjemnenie chuti a chvíľu orestujeme.

Podávame:

Mäso vyberieme z alobalu a nakrájame na hrubšie plátky. Na tanier dáme omáčku, do nej vložíme mäso. Ako prílohu podávame parížske zemiaky.






Share

Najčítanejšie správy

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Linky:

Kontakt:

Telefón:

Email:

www.festival.sk
www.mcbox.tv
www.musicboxtv.sk
www.kosice.sk
www.ohudbe.sk
TV Naša:
Hutnícka 1 
040 01 
Košice
055/79 79 111
0908 987 513
0903 725 235
produkcia(zavinac)nasa.sk
© 2009 TV Naša, všetky práva vyhradené.